Екологичният фестивал  привлече най-голяма подкрепа от публиката и журито в осмото

...
Екологичният фестивал  привлече най-голяма подкрепа от публиката и журито в осмото
Коментари Харесай

Узана поляна фест е Събитието на годината 2021

Екологичният фестивал  привлече най-голяма поддръжка от публиката и журито в осмото издание на състезанието за Събитие на Габрово в региона на културата за миналата година.

Наградата – плакет и парична сума в размер на 500 лв., беше връчена на публична церемония от Светослав Славчев, ръководител на Народно читалище „ Будителите – 2017 “ – уредник на състезанието.

Фестивалът се организира в планинската околност Узана през юли предходната година. Община Габрово го възвърне, след 5-годишно спиране. Еко събитието, чиято стратегия беше наситена с разнородни начинания, явно е спечелило много почитатели и сборът от гласовете на публиката и точките на журито го изведе преди всичко измежду 16-те номинирани в състезанието. Изданието на фестивала през 2022 година ще се продеве от 22 до 24 юли.

Според зрителския избор, маркиран в анкетните карти, първата позиция е за захарната галерия „ Красотата на българката “. Експозицията от сладки шедьоври на приети с майсторлъка си декоратори е впечатлила публиката и максимален брой от нейните гласове са за изваяната от захар красота, основана по плана „ Моята България “ на известната със своите украшения Chef Мария Озтюрк. Тя живее в Истанбул и плакетът ще и бъде предаден персонално, при идването и в Габрово, показват уредниците.

Организаторите връчиха още една премия – за актуален будител. Отличието се дава за втора поредна година, като пръв негов притежател беше доктор Павлина Хинкова. Тази година тя го съобщи на екипа на Женското благотворително сдружение „ Майчина грижа “ с признателност и самопризнание за дамите, обединени в интерес на локалната общественост, изпълнили дните ни с нематериалност и смисъл.

Идеята и планът на сдружението за скулптурната фигура на Александър Керков в центъра на Габрово, беше измежду 6-те начинания, събрали най-голяма поддръжка в границите на годишния конкурс. Другите събития, получили забележителен брой точки и гласове, са: Проектът „ Дом на културата “ – образно предпазване с създател Росина Пенчева, Eкологичният фестивал „ Узана поляна фест “, Музейна нощ в Габрово, Парк на миниатюрите „ Мини Габрово “ на НЧ „ Будителите – 2017 “, Захарната галерия „ Красотата на българката “.

За номинираните и наградените по време на церемонията в библиотеката на Техническия университет, пяха изпълнителите от Камерния хор на момчетата при локалния Ротари клуб. Организаторите и учредители на премията – НЧ „ Будителите -2017 “ – оповестиха новия конкурс за Събитие на годината в региона на културата – Габрово 2022.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР